Kiilto Oy, kemianteollisuuden ratkaisut

Yhteistyö Rototecin kanssa on tuonut Kiilto Oy:lle hyvää julkisuutta ja merkittävää taloudellista hyötyä

Kiilto Oy aloitti viisi vuotta sitten maalämmön hybridijärjestelmän suunnittelun yhdessä Rototecin kanssa. Järjestelmät ovat tuoneet Kiilto Oy:lle vuosittain lähes 200 000 euron säästöt ja he ovat saaneet maakaasun kulutuksensa puolittumaan. Kiilto Oy:n Vesa Juhannusvuori on ollut toimivaan yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. 

Juuri 100 vuotta täyttänyt, kemianteollisuuteen, puhdistusaineisiin ja rakennusteollisuuden tuotteiden valmistamiseen keskittynyt Kiilto Oy tavoittelee käyttävänsä pelkästään uusiutuvaa energiaa vuoteen 2028 mennessä. Yksi tätä tavoitettava tukeva tekijä on Rototecin kanssa suunnitellut ja toteutetut maalämmön hybridijärjestelmät.

Hybridijärjestelmässä prosessin hukkalämpö voidaan varastoida maahan, jolloin maalämpökentän hyötysuhde on parempi normaaliin järjestelmään verrattuna. Yhteistyöllä on ollut suuri merkitys energiankulutuksen ympäristöystävällisyyteen.

”Olemme saaneet maakaasun kulutuksemme puolittumaan näiden projektien myötä”, Juhannusvuori laskee.

Juhannusvuoren mukaan hybridijärjestelmä on todella kannattava investointi myös taloudellisesti. ”Ensimmäinen projekti toi meille 100 000 euron vuosittaiset säästöt ja toinen lähes saman verran. Niistä on ollut meille merkittävää taloudellista hyötyä. Rototec on ollut koko projektissa ja sen suunnittelussa merkittävässä asemassa”, Juhannusvuori muistuttaa.

Joustava ja mukava yhteistyökumppani

Rototecin ja Kiillon yhteistyö sai kipinän viitisen vuotta sitten Energiamessuilla Tampereella, jossa Juhannusvuori tapasi Rototecin edustajan ja keskustelut kääntyivät hybridijärjestelmän suunnitteluun. Ympäristöasioissa edelläkävijyyteen tähtäävällä Kiillolla oltiin pitkään suunniteltu maalämmön käyttöönottoa. Maalämpökentän urakoitsijaksi valikoitui Rototec.

”Projekti sujui hyvin budjetissa ja aikataulussa eikä se häirinnyt tehtaan toimintaa. Projekti on myös saanut paljon hyvää julkisuutta ja se oli meille kaiken kaikkiaan hyvä projekti”, Juhannusvuori kertaa.

Yhteistyötä on takana tällä hetkellä kolmen projektin verran. Kaksi näistä on koskenut hybridijärjestelmien rakentamista ja kolmas liittyi aikaisemman hybridijärjestelmän laajennukseen.

”Rototec on Suomen markkinajohtaja ja heillä on tehokas toimintamalli, joka on toiminut meidän projekteissa todella hyvin. Heidän asiantuntijuuden huomaa siitä, että hommat hoituvat ja näkee, että he ovat tehneet näitä hommia paljon. Meidän ei ole tarvinnut olla huolissamme projektien hoitumisesta. He ovat joustava kumppani ja heidän kanssaan on kivaa tehdä yhteistyötä”, Juhannusvuori summaa.

Share: