Maalämpö toi vuoden taloyhtiöksi 2020 valitulle Satakielenpuistolle 100 000 euron vuosisäästöt

As. Oy. Satakielenpuisto, Turku

74 kpl Energiakaivoja
241 Asuntoja
500 tonnia CO2 päästövähennys maalämpövoimalan ansiosta

Maalämpöön siirtyminen tuo Satakielenpuistolle vuodessa 100 000 euron säästöt. Se myös valittiin Vuoden Parhaaksi Taloyhtiöksi 2020 merkittävien ilmastotekojensa takia.

As.Oy Satakielenpuisto päätti vaihtaa maalämpöön ja aloitti energiaremontin putkiremontin yhteydessä. Investoinnit remontteihin kannattivat, niin taloudellisestikin kuin mainemielessäkin. Säästöjä tulee yli 100 000 euroa vuodessa ja taloyhtiö valittiinkin vuoden 2020 parhaaksi taloyhtiöksi merkittävien ilmastotekojensa ansiosta.

As. Oy. Satakielenpuisto koostuu 12 asuinrakennuksesta, joista 10 on pistetaloa ja 2 rivitaloa. Kiinteistössä on myös yksi liikehuoneisto ja yhteensä taloyhtiössä on 241 asuntoa.

Energiaremontti putkiremontin yhteydessä

”Kun lähdimme suunnittelemaan linjasaneerausta taloyhtiöön, niin keskustelimme myös hallituksen kanssa mahdollisesta energiaremontista samalla. Kartoitimme aurinkoenergiamahdollisuudet, poistoilman talteenoton ja maalämmön. Kun Vahanen teki laskelmat niin päädyimme siihen, että pelkkä maalämpö on täällä edullisin ratkaisu”, kertoo taloyhtiön isännöitsijä Mika Varpula, Realia Isännöinnistä.

”Työt Rototecin kanssa on sujuneet oikein mukavasti. Ensin porattiin TRT-testikaivo tontille, josta saatiin selville maalämmön lämmönjohtavuus eli ei lähdetty siinä mielessä soitellen sotaan vaan tehtiin perinpohjainen selvitys, jonka avulla ollaan taklattu monta asiaa tässä matkan varrella.  Mielestäni Suomella on tosi hyvät mahdollisuudet lisätä maalämpöä ja sitä kautta vähentää ilmastopäästöjä”, sanoo Markus Eklund, energia-asiantuntija, Vahanen RTC.

 

Me luotamme Rototecin suunnitteluun

Maalämmön avulla taloyhtiö säästää hiilidioksidipäästöissä 500 tonnia, joka on 75% vähemmän verrattuna 2019 lukuihin. Määrä vastaa noin 130:n henkilöauton päästöjä vuodessa. Rahalliset säästöt ovat jopa yli 100 000 euroa vuodessa ja lainan takaisinmaksuaika on 10 vuotta. Lämpöenergian kulutus kohteessa on 2,4GwH vuodessa.

”Järjestimme ratkaisun rahoituksen niin, että säästyvillä kaukolämmön kuluilla lyhennetään hankkeen laina pois. Alustavien laskelmien mukaan vuotuiset säästöt ovat reilu 100 000 euroa. Kaukolämpö ei ole kaikken halvin ratkaisu. Sitten kun takaisinmaksuaika on kärsitty, niin päästään laskemaan hoitovastiketta”, sanoo Mika Varpula.

Rototec suunnitteli kohteeseen energiakaivokentän ja porasi sinne 74 maalämpökaivoa.

”Kun tehdään suunnittelu alusta asti hyvin, niin saadaan taloyhtiölle paras mahdollinen ratkaisu”, sanoo Markus Eklund.

Mika Varpula näkee, että maalämpöratkaisut tulevat lisääntymään koko ajan: ”ARA:n energia-avustus toi siihen paljon vauhtia”.

 

As. Oy. Satakielenpuisto on nyt Suomen Paras Taloyhtiö 2020

As. Oy. Satakielenpuisto valittiinkin remonttien jälkeen Suomen parhaaksi taloyhtiöksi ja perusteluina oli että voittajayhtiössä tehdään merkittävää ilmastotekoa. Noin 13 miljoonaa euroa maksavien muutostöiden myötä taloyhtiön hiilidioksidipäästöt pienenevät huomattavasti.

”Satakielenpuiston laaja remontti kertoo vastuullisuudesta sekä taloyhtiön talouden että ympäristöarvojen osalta”, perusteli tuomariston puheenjohtaja, Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkinen.

 

Share:
Rototec-Maalampoopas-taloyhtioille_featured-img

Lataa maalämpöopas taloyhtiöille

Avaamme oppaassa maalämpöprojektin vaiheet.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.