Energiatuet houkuttelevat valitsemaan ekologisen maalämmön

Energiavustukset edistävät uusien ja ekologisten energiaratkaisujen kehittämistä

Isännöintiliiton vuoden 2021 alussa teettämästä energiabarometrista selviää, että kaukolämpö ei ole enää tulevaisuudessa taloyhtiöille ensisijaisin lämmitysmuoto. Tutkimuksessa jopa 30 prosenttia isännöitsijöistä arvioi taloyhtiön valitsevan tulevaisuuden energiaremonttien kohdalla maalämmön. Ekologinen maalämpö houkuttaa taloyhtiöissä sekä muissa asuin- ja kiinteistöyhtiöissä ja merkittävinä tekijöinä asiassa edesauttavat energia-avustukset, joita TEM, Business Finland sekä ARA myöntävät energiaremontteihin ja uusiin ekologisiin lämmitysprojekteihin.

Yksi suurimmista ilmastoteoista on lämmitysmuodon vaihtaminen fossiilisesta uusiutuvaa energiaa hyödyntävään. Hallitus on peräänkuuluttanut vihreän elvytyksen tärkeyttä ja korostanut, että taloustoimien tulee tukea hiilineutraalia hyvinvointivaltiota. Energiaomavaraisuus on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa, jotta voimme taata riippumattomuuden muiden valtioiden energiantuotannosta.

Pohjoismaiden vanha kiteinen kallioperä on otollinen fossiilittoman geoenergian eli maalämmön hyödyntämiseen suurissakin kiinteistöissä. Jalkojemme alla oleva ilmainen energia odottaa ottamistaan ja tarjoaa lämmityksen lisäksi myös viilennyksen.

Maalämpöön siirryttäessä voi hakea kahta erilaista energia-avustusta, mutta yhteen energiaremonttiin voi saada vain yhtä tukimuotoa. Tukien keskeisin tavoite on mahdollistaa uusien ja ekologisten energiaratkaisujen kehittämistä ja järjestelmien muuttamista vähähiilisiksi.

 

TEM, Energiatuki

Työ- ja elinkeinoministeriöltä voi hakea investointitukea yrityksille ja yhteisöille toteutettaviin energiaremontteihin, jotka vähentävät energiankulutusta uusiutuvaa energiaa hyödyntämällä.

Hakemus toimitetaan sähköisesti ja sen käsittelee Business Finland. Hankkeen ylittäessä 5 miljoonan euron kustannukset tai hankkeen edustaessa täysin uutta energiateknologiaa, sen kustannuksten noustessa yli miljoonan euron, päättää tuen saamisesta Työ- ja elinkeinoministeriö.

 

ESCO-hankkeiden tuki

Energiatukea voidaan tavanomaisen tekniikan hankkeisiin myöntää kaikille yrityksille sekä yhteisöille enintään 15 prosenttia vain jos hanke toteutetaan ESCO-palvelulla. Muussa tapauksessa tavanomaisen tekniikan hankkeisiin myönnetään energiatukea vain energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille.” Lisätietoja ESCO-hankkeiden tuki

Lähde: Motiva https://www.motiva.fi/ratkaisut/ohjauskeinot/energiatuet

 

ARA, Energiavustus

ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022. Määräraha on loppunut ja tällä hetkellä ARA ei voi tehdä uusia avustuspäätöksiä.

“Elokuusta 2021 alkaen uudet saapuvat hakemukset jäävät odottamaan mahdollista lisämäärärahaa tai seuraavan vuoden määrärahaa.”

Lähde: ARA https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Energiaavustus

 

ARA:n avustus kunnille öljylämmityksestä luopumiseen

Kunnat voivat hakea ARA:lta avustusta kuntien omistamien kiinteistöjen öljylämmitysjärjestelmän muuttamiseen esimerkiksi maalämpöön tai muihin mahdollisiin lämmitysmuotoihin. Hakuehtona on, että lämmitysjärjestelmän on käytettävä muuta kuin fossiilista polttoainetta.

Harkitsetko lämmitysjärjestelmän päivitystä tai uutta lämmitysmuotoa? Pohditko valintaa maalämmön ja kaukolämmön välillä?
Lataa opas: Maalämpö vai kaukolämpö – kumpi lämmitysmuodoista sopii juuri teidän projektiinne? ›

Share:
Rototec-Maalampo-vai-kaukolampo
Lataa opas

Maalämpö vai kaukolämpö — kumpi lämmitysmuodoista sopii juuri teidän projektiinne?

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.