Formica Capital on ostanut Rototec-konsernin

Ruotsalainen sijoitusyhtiö Formica Capital on ostanut Euroopan suurimman geoenergiaratkaisujen toimittajan Rototec-konsernin Interalta.

Formica Capital on Olsson Erikssonin suvun vuonna 2018 perustama sijoitusyhtiö, joka keskittyy pitkän aikavälin sijoitusnäkymiin. Se hakee tuloksia painottamalla vahvasti kestävyyttä ja vastuullisuutta niin sijoitusvalinnoissaan kuin aktiivisessa omistajuusmallissaan.

Rototec on Formican neljäs yritysosto, joka liittyy uusiutuvaan energiantuotantoon. Muita Formican hankkimia yhtiöitä ovat muun muassa johtava ruotsalainen aurinkokennovalmistaja EcoKraft, kaatopaikkajätettä energiaksi muuttavan teknologian kehittäjä Sierra Energy ja Swedish Algae Factory, joka parantaa aurinkopaneelien tehoa ruskolevillä.

Vuonna 2007 perustettu Rototec on kasvanut viime vuosina yrittäjähenkisyyden, orgaanisen kasvun ja aktiivisen yritysjärjestelystrategian avulla nopeasti ja kannattavasti.

”Olemme onnistuneet kasvattamaan Rototecin vuoden 2014 jälkeen yhdeksi Pohjoismaiden johtavista yrityksistä uusiutuvan energian alalla. Haluan kiittää Rototecin johtoa erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta, joiden ansiosta yhtiö on kehittynyt nykytilanteeseensa. Tällä hetkellä Formica Capital on erittäin hyvä omistaja viemään Rototecin seuraavaan kasvuvaiheeseensa”, toteaa Interan osakas Juhana Kallio.

Rototec on markkinajohtaja keskikokoisten ja suurten kiinteistöjen geoenergiaratkaisuissa. Sillä on Euroopan suurin geoenergian porauskalusto, joka sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Rototec tarjoaa kattavan palveluvalikoiman konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon.

Rototec on tähän mennessä porannut yhteensä 58 000 geoenergiakaivoa, joilla on säästetty arviolta 275 000 tonnia hiilidioksidia. Määrä vastaa koko Ahvenanmaan tai Ruotsin Varbergin tai Norjan Porsgrunnin vuoden päästöjä.

”Meille Rototec on yhtiö, joka on onnistunut yhdistämään vankan alan osaamisen, operatiivisen tehokkuuden ja johtamisosaamisen niin, että siitä on tullut johtava toimittaja hyvin tärkeällä alalla. Pidämme hyvin mahdollisena sitä, että yhtiö jatkaa kasvuaan. Toivottavasti kokemuksemme ja osaamisemme auttaa Rototecia kasvamaan niin maantieteellisesti, yritysjärjestelyjen kautta kuin myös uusia liiketoimintamalleja kehittämällä. Haluamme hyödyntää geoenergian koko potentiaalin ympäristön säästäjänä Pohjoismaissa ja muualla”, kertoo Formica Capitalin operatiivinen johtaja Teresa Enander.

Vuonna 2020 Rototecin liikevaihto oli 51 miljoonaa euroa ja sillä oli noin sata työntekijää. Geoenergian markkinanäkymät vaikuttavat hyvin lupaavilta, koska ilmastotavoitteet ovat kasvaneet. Rototec pyrkii vahvistamaan asemaansa Pohjoismaiden markkinoilla, jatkamaan uusien liiketoimintamallien kehittämistä ja laajentumaan Pohjoismaiden ulkopuolelle.

”Saamme Formicasta pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, jonka kokemus vahvojen yhtiöiden rakentamisessa ja energia-alalta ovat meille todellinen vahvuus. Formica luottaa kestäviin energiajärjestelmiin ja keskittyy vaikutuksiin ja vastuullisuuteen, mikä on täysin linjassa omien arvojemme ja tulevaisuuskäsityksemme kanssa. Näemme yhteistyössä paljon mahdollisuuksia, jotka auttavat jatkamaan Rototecin vahvaa kehitystä”, sanoo Rototec-konsernin toimitusjohtaja Alexej von Bagh.

 

Lisätietoja:

Alexej von Bagh, toimitusjohtaja, Rototec-konserni, Alexej.vonbagh@rototec.fi tai puh. +358 50 597 8550

Joanna Viileinen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Rototec-konserni, joanna.viileinen@rototec.fi tai puh. +358 40 538 33 66. Kuvat: https://material.rotomap.fi

 

Formica Capital
Formica Capitalin perusti vuonna 2018 Olsson Erikssonin suku, joka on sitoutunut vahvasti rakentamaan tehokkaita ja kestäviä tulevaisuuden yhtiöitä. Formica on sijoitusyhtiö, joka keskittyy pitkän aikavälin sijoitusnäkymiin ja hakee tuloksia painottamalla vahvasti kestävyyttä niin sijoitusvalinnoissaan kuin aktiivisessa omistajuusmallissaan.  Lisätietoja: https://www.formicacapital.se/

Intera Partners
Intera on suomalainen kasvuorientoitunut pääomasijoitusyhtiö. Intera pyrkii sijoittamaan suomalaisiin ja ruotsalaisiin yhtiöihin, joiden liikevaihto on sijoitushetkellä 10–200 miljoonaa euroa ja joissa Intera voi tulla enemmistöomistajaksi. Intera perustettiin vuonna 2007, ja se on työntekijöidensä omistama. Intera hallinnoi kolmea rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 575 miljoonaa euroa. Rahastojen sijoittajina on johtavia pohjoismaisia ja eurooppalaisia institutionaalisia sijoittajia. https://interapartners.fi/

Rototec-konserni
Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen edelläkävijä. Geoenergia on maasta saatavaa uusiutuvaa energiaa. Geoenergialla voi lämmittää ja viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon. Rototec-konserni perustettiin vuonna 2007, ja se toimii Pohjoismaissa. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 51 miljoonaa euroa. www.rototecgroup.com

 

 

 

 

Share: