Geolo-ratkaisu voitti Euroopan HPA-palkinnon

Rakennusaikaisia hiilidioksidipäästöjä ja kustannuksia pienentävä Geolo-ratkaisu voitti Heat Pump Award (HPA) -palkinnon. Ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Euroopan suurimman maalämpöratkaisujen toimittaja Rototecin, Raksystemsin ja Enersyksen kanssa.

Geolo-ratkaisu voitti Brysselissä järjestetyssä Heat Pump Award -kilpailun The Lighthouse Heat Pump Project -kategoriassa. Kilpailu on European Heat Pump Associationin (EHPA) hanke, jossa etsitään tehokkainta, älykkäintä ja kestävän kehityksen mukaisia lämpöpumppuratkaisuja.

Tuomariston mukaan Geolo-ratkaisu osoittaa korkeatasoista luovuutta ainutlaatuisen ongelman ratkaisemiseksi ja innostaa muita kehittämään omia projektejaan.

– Paljon on tehty porukalla töitä Geolon eteen. Myönnetty palkinto on osoitus siitä, että olemme saaneet yhdessä aikaan jotakin erittäin merkittävää. Kotimaisin voimin suunnitellulla ja valmistetulla Geololla on myös merkittävää vientipotentiaalia, toteaa Rototecin Jaakko Jokitalo.

 

Rototec-award web

Palkinnon vastaanottivat Janne Vanhanen (Raksystems Climate Solutions), Niko Pihlanen (Enersys) ja Jaakko Jokitalo (Rototec).

Takaa jopa CO2-päästöttömyyden

Rakennusteollisuus on yksi eniten päästöjä aiheuttavista toimialoista, minkä takia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on keksittävä uusia keinoja.

Geolo-kokonaisratkaisu on täysin uudenlainen tapa minimoida rakennusaikaisia CO2-päästöjä ja energiankulutusta sekä optimoida rakennusaikaisia tuotanto-olosuhteita. Ratkaisun avulla rakentamisen aikaisen lämmityksen voi toteuttaa hiilineutraalisti uusiutuvan maalämmön avulla.

– Geolo on käytännössä rakennusaikaista lämmitystä ja viilennystä tuottava pienvoimala, joka on suunniteltu rakennusaikaisten olosuhteiden hallintaan, Jokitalo täsmentää.

Rakentamisen laatu pysyy Geolon avulla korkealla, kun oikeat olosuhteet taataan rakennusmateriaaleille ja rakenteille vuodenajasta riippumatta. Tämä maksimoi rakennuksen elinkaaren pituuden sekä parantaa kiinteistön ja ihmisten hyvinvointia. Lisäksi Geolo auttaa pitämään rakennushankkeen aikataulussa.

Ratkaisu säästää rakennuskustannuksia, mutta ennen kaikkea vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä – ja takaa jopa täysin päästöttömän lopputuloksen. Myös loppukäyttäjälle tämä tarkoittaa elämistä ja työskentelyä terveellisessä kiinteistössä.

Lue lisää Geolo-ratkaisusta.

Lisätietoja:
Jaakko Jokitalo, Key Account Director
puh. 044 761 0804
Jaakko.Jokitalo@rototec.fi

Heat Pump Award -kilpailu on European Heat Pump Associationin (EHPA) hanke. Se lanseerattiin vuonna 2011 tuomaan esiin kaupunkeja, alueita ja yrityksiä, jotka ovat ottaneet käyttöön energiatehokkaan lämpöpumpputekniikkaratkaisun. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa lämpöpumppujen mahdollisuuksista ja kannustaa niiden käyttöön, kerätä esimerkkejä parhaista käytännöistä sekä antaa tunnustusta alan innovatiiviselle ja jatkuvalle kehitystyölle.

Share:

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.