Korona vei työt ravintola-alalla, uusi ura poraajana

Markku Martikainen menetti keväällä koronan takia kaiken. Työ ravintola-alalla meni alta ja samoin yritystoiminta NERF pelien parissa. Onneksi löytyi uusi ura poraajana uusiutuvan energian parissa.

”Ehdin olla neljä vuotta ravintola-alalla tarjoilijana ja vuoropäällikkönä. Minulla oli myös yritys, jonka kautta toin NERF pelit kaikkien nuorten saataville myös kyläkouluihin. Korona tuli ja vei kaiken” kertoo Markku rankasta keväästään 2020.

Monella alalla jo aiemmin toiminut mies ei kuitenkaan jäänyt pitkäksi aikaa tilannettaan surkuttelemaan ja saikin pian kuulla tuttavien kautta mahdollisuudesta aloittaa uusi työ maalämmön poraajana. Nyt uutta uraa on takana jo muutama kuukausi.

”Tartuin tähän mahdollisuuteen heti ja olen todella tyytyväinen uuteen alaani. Poraajan työ on todella mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Kaikki työmaat, ympäristöt ja olosuhteet ovat erilaiset. Jokainen työpäivä on erilainen. Tässä niin kuin ravintola-alallakin myös asiakaspalvelu on tärkeässä roolissa, joten aikaisemmasta kokemuksesta on ollut paljon hyötyä”, sanoo Markku.

Poraajan työssä yhdistyy kaikki, suurien koneiden kanssa työskentelystä asiakaspalveluun

Ennen ravintola-alaa Markulla on ollut kokemusta myös varastointialalta ja hän on tehnyt myös lävistyksiä ja työskennellyt myös maatilalla.

”Kaikkea on tullut tehtyä maataloudesta ihmisten palveluun ja poraajan työssä yhdistyy melkein kaikki, suurien koneiden kanssa työskentelystä asiakaspalveluun. Tässä työssä pääsee myös vaikuttamaan palkkaan omalla ahkeruudellaan, mikä sopii minulle erittäin hyvin”, toteaa Markku.

Maalämmön tulevaisuuden Markku näkee valoisana ja uskoo, että alalla riittää hyvin hommia tulevaisuudessakin. ”NERF yritystoimintaa haluaisin kuitenkin jatkaa jossain muodossa myös tulevaisuudessa, sillä näen lasten liikkumisen erittäin tärkeänä, joten yritän saada yritystoiminnan käynnistettyä uudestaan pian.”

Oletko kiinnostunut työskentelemään poraajana? Laita meille avointa hakemusta. 

Share: