Rototec jatkaa kasvuaan Ruotsissa ostamalla Stures Brunnsborrningar AB:n

Rototec-konserni, Euroopan markkinajohtaja geoenergia-alalla jatkaa voimakasta kasvuaan Ruotsin markkinoilla ostamalla Stures Brunnsborrningar AB:n. Yritysosto tehtiin 23.11.2018.

”Stures on toiminut alalla pitkään ja yhtiöllä on vankka kokemus geoenergiasta. Stureksella ja Rototecilla on selkeitä synergiaetuja, joiden ansioista tulemme yhdessä olemaan vahvempia suurissa geoenergiaprojekteissa. Jonas on seurannut isäänsä Bo Janssonia lapsuudesta asti ja hankkinut sitä kautta laajan osaamisen geoenergiassa”, kertoo Mikko Ojanne, joka on Vice President Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimivassa Rototec-konsernissa.

”Rototec on taloudellisesti vahva yhtiö, joka panostaa geoenergiaan. Yhtiössä on nuori ja dynaaminen porukka ja Rototecin yrittäjähenkisyys sopii minulle. Olen seurannut Rototecia jo pitkän aikaa. Vahva kehitys Pohjoismaissa osoittaa, että heillä on toimiva konsepti:  konsepti, johon uskon. Yhdessä voimme rakentaa jotain vieläkin parempaa”, kertoo Stureksen toimitusjohtaja Jonas Jansson.

Yhä suuremmat geoenergiaprojektit ovat yleistyneet Pohjoismaissa viimeisten vuosien aikana. Etenkin sairaaloiden, toimistorakennusten, koulujen, asunto-osakeyhtiöiden ja teollisuuskiinteistöjen kaltaiset projektit, joissa tarvitaan sekä lämmitystä että viilennystä, ovat yleistyneet. Lisäksi Pohjoismaiden geologiset ominaisuudet ovat otolliset energian varastoinnille. Monet energiayhtiöt ovat ilmaisseet halunsa tehdä yhteistyötä Rototecin kanssa.

”Laajan kalustomme ja ainutlaatuisen osaamisemme ansiosta voimme toimittaa monimutkaisia viilennyksen, lämmityksen ja energian varastoinnin ratkaisuja kaikille asiakkaillemme Pohjoismaissa. Konsulttipalvelujemme kysyntä on kasvanut tasaisesti sitä mukaan, kun geoenergiakentistä on tullut yhä isompia ja monimutkaisempia”, kertoo Mikko Ojanne.

Lisätietoja:
Mikko Ojanne
Vice President, Rototec Group
+46 70 952 14 81
mikko.ojanne@rototec.se

Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja dynaaminen toimialan kehittäjä. Geoenergia on uusiutuvaa energiaa maaperästä, jota voidaan käyttää kaiken kokoisten kiinteistöjen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Rototecin toiminta kattaa koko prosessin liittyen geoenergiajärjestelmiin – kaikki konsultoinnista asennukseen. Yhtiö perustettiin vuonna 2007 ja toimii koko Pohjolassa. Liikevaihto oli 42,5 miljoona euroa vuonna 2017. www.rototec.fi

Share: