Rototec jatkaa kasvun tiellä hankkimalla Borrkronan Ab:n

Geoenergian eurooppalainen markkinajohtaja Rototec-konserni jatkaa kasvuaan ja vahvistaa asemiaan Ruotsin markkinoilla ostamalla Borrkronan AB:n. Kauppa toteutettiin 10.3.2017.

”Geoenergia on vahvassa kasvussa Pohjoismaissa, mistä syystä onkin tärkeää olla koko ajan etulinjassa kehittämässä alaa, kuunnella asiakkaiden tarpeita ja seurata markkinoiden kehitystä. Yrityskaupalla vahvistamme Rototecin asemaa Ruotsin markkinoilla ja saamme hyvän pohjan tulevaa kehitystä ajatellen”, Rototec Groupin toimitusjohtaja Mikko Ojanne kertoo.

Kaupan jälkeen Borrkronan AB on osa Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa toimivaa Rototec-konsernia. Yrityksen omistajat ja henkilökunta siirtyvät Rototecin organisaation palvelukseen. ”Geoenergiamarkkinoiden kehitys yhä suurempiin kohteisiin edellyttää mittavia resursseja ja investointeja kaikilta, jotka haluavat panostaa pitkäjänteiseen toimintaan alalla. Yhdessä olemme vahvoja! Rototec-fuusion kautta varmistamme korkean laadun ja luotettavan palvelun sekä nykyisille että uusille asiakkaille. Rototec Consulting vahvistaa nykyisiä toimintojamme entisestään, sillä se tarjoaa suunnittelupalveluita kaikentyyppisiin ja -kokoisiin hankkeisiin”, Borrkronanin toimitusjohtaja Jonas Grundström kiittelee.

Megaluokan hankkeet ovat lisääntyneet Ruotsissa viime vuosina. Erityisesti kasvussa ovat olleet muun muassa sairaalat, toimistorakennukset, koulut, asumisoikeusyhdistykset ja teollisuuskiinteistöt, joissa sekä lämmityksen että viilennyksen tarve on suuri. Myös energiayhtiöt ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Rototec-yhteistyötä kohtaan.

”Suuri konekanta mahdollistaa satoja energiakaivoja käsittävien megaluokan hankkeiden nopean toteutuksen kaikissa Pohjoismaissa. Voimme kilpailla suurista hankkeista tehokkaasti muita lämmitys- ja viilennysratkaisuja tarjoavia yrityksiä vastaan luotettavalla ja tehokkaalla kokonaiskonseptillamme, joka kattaa kaiken suunnittelusta toteutukseen”, Mikko Ojanne kuvaa ja jatkaa: ”Kehitys kohti yhä suurempia hankkeita tuo uusia mahdollisuuksia mutta vaatii samalla alan toimijoilta toiminnan mukauttamista tulevaisuuden tarpeisiin. Se taas edellyttää merkittäviä investointeja ja organisaation jatkuvaa kehitystä.”

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Mikko Ojanne
toimitusjohtaja, Rototec Group
+46 70 952 14 81
mikko.ojanne@rototec.se

Share: