Rototec valittu Helsingin ensimmäiseksi ei-helsinkiläiseksi Ilmastokumppaniksi

Pirkkalassa päätoimistoaan pitävä geoenergia-ratkaisujen toimittaja Rototec on valittu Helsingin kaupungin Ilmastokumppanien joukkoon. Ilmastokumppanit ovat yrityksiä, jotka ovat mukana luomassa hiilineutraalia Helsinkiä. Helsinki on ilmoittanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Yhtenä toimenpiteenä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi Helsinki on perustanut Ilmastokumppanit-verkoston, jossa ilmastokumppaneiden tavoitteena on luoda uusia toimintatapoja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja lisätä yhteistyötä kaupunkialueen päästöjen vähentämiseksi. Ilmastokumppaniyritykset sitoutuvat omiin ilmastotavoitteisiin, joiden avulla vähennetään ilmastopäästöjä. Yritykset myös raportoivat ja viestivät tuloksista vuosittain.

”Olemme todella iloisia, että olemme Helsingin ensimmäinen ei-helsinkiläinen ilmastokumppani. Koko liiketoimintamme tähtää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa ja Pohjoismaissa. Ilmastotavoitteet ovat meidän kaikkien yhteinen tavoitteemme ja haluamme auttaa niin Helsinkiä kuin muitakin kuntia näiden saavuttamisessa maalämmön ja maaviileän avulla”, kertoo Jan Herranen, maajohtaja, Rototec Oy.

”Helsingin ja muiden kuntien hiilineutraali tulevaisuus on lähempänä kuin uskotaan. Se löytyy jopa suoraan jalkojemme alta. Maalämpöä voisi helposti hyödyntää enemmänkin jo nyt. Maalämmön avulla voidaan viedä kokonaisia kuntia ja kaupunkeja kohti ilmastotavoitteita niin energia- kuin kustannustehokkaastikin  ja maalämpöä laajemmin hyödyntämällä Helsinki voisi olla hiilineutraali jo vuonna 2030”, Jan Herranen jatkaa.

Rototecin, Basso Building Systemsin, Tom Allen Seneran, Gebwellin, Muovitechin, VTT:n, GTK:n ja Centrian uuden HYBGEO projektin tavoitteena on myös kehittää energiapositiivisia rakennuksia, joissa yhtenä osana ovat keskisyvät maalämpökaivot (600-1000 metriä), jotka voitaisiin toteuttaa myös kustannustehokkaasti. Tämä mahdollistaa entistä helpommin maalämmön toteuttamisen pienille ja ahtaille kaupunkitonteille kuten Helsingin keskustaan.

Lisätietoja Helsingin kaupungin Ilmastokumppanit-verkostosta ja Rototecin ilmastotavoitteista https://helsinginilmastoteot.fi/ilmastokumppanit/ ja https://helsinginilmastoteot.fi/partner/rototec-oy/

Lisätietoja:

Joanna Viileinen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Rototec-konserni, joanna.viileinen@rototec.fi tai puh. +358 40 538 33 66. Kuvia: https://material.rotomap.fi

Rototec
Suomalainen Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen edelläkävijä. Geoenergia on maasta saatavaa uusiutuvaa energiaa. Geoenergialla voi lämmittää ja viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon. Rototec-konserni perustettiin vuonna 2007, ja se toimii Pohjoismaissa. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 51 miljoonaa euroa. www.rototecgroup.com

 

Share: