Suomalainen geoenergiayritys Rototec vie pohjoismaista maalämmön porausosaamista Saksaan

Euroopan suurin geoenergia-alan yritys Rototec vie pohjoismaista porausosaamista Saksaan ja ensimmäiset testiporaukset tehtiin 17.9. Testiporaukset sujuivat erittäin hyvin ja yksi 300 metrin syvyinen kaivo saatiin porattua nopeasti, vain yhdessä päivässä. Koko testiprojektissa porattiin kaksi 300 metrin syvyistä kaivoa. Poraukset sujuivat ilman ongelmia ja kallioperä, joka on gneissiä, on erittäin otollinen Rototecin laitteistoille.

”Saimme Saksan viranomaisilta erikoisluvan testata poraamista meidän laitteistoillamme ja osaamisellamme Saksan maaperään. Saksan säädökset ovat olleet hyvin tiukat koskien maalämpöporausta, mutta kuten testimme osoitti voimme tehdä poraukset teknisesti oikein ja turvallisesti myös Saksassa”, kertoo Mikko Ojanne, varatoimitusjohtaja, Rototec Group.

Rototec on tutkinut jo jonkin aikaa mahdollisuuksia laajentua eri markkinoille  Euroopassa ja Saksan testiporaukset osoittivat, että Rototecin laitteistolla ja osaamisella olisi mahdollisuuksia laajentua Saksaan. Saksassa on iso markkinapotentiaali ja kivihiilestä luopuminen siellä on hyvin ajankohtaista. EU:n ilmastotavoitteet ja vihreä elvytys luovat hyvin kysyntää.

”Olemme olleet edelläkävijöitä poraustekniikassa perustamisestamme vuodesta 2007 lähtien, jolloin toimme uuden poraustekniikan Suomeen ja muutimme porauskaivon kokoa tehokkaammaksi. Nyt haluamme olla taas edelläkävijöinä viemässä uutta teknologiaa ja osaamista Saksaan”, sanoo Alexej von Bagh, toimitusjohtaja, Rototec Group.

Poraukset toteutettiin yhteistyössä saksalaisen Geoenergie Konzept GmbH nimisen yrityksen kanssa. Tällä hetkellä jo porauskalustultoltaan ja liikevaihdoltaan Euroopan suurin geoenergia-alan yritys Rototec Group toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Lisätietoja:
Joanna Viileinen, markkinointi-ja viestintäpäällikkö, Rototec Group, joanna.viileinen@rototec.fi tai 040 538 33 66.
Kuvia: https://material.rotomap.fi

Rototec
Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen uudistaja. Geoenergia on maaperästä kerättävää uusiutuvaa energiaa,
jonka avulla voidaan sekä lämmittää, että viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin energiajärjestelmän konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen. Vuonna 2007 perustettu Rototec toimii kaikissa Pohjoismaissa ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 56,7 miljoonaa euroa. Lisätietoja www.rototecgroup.com ja www.rototec.fi

Share: