Vantaan Gate 8 Business Park Aviapoliksessa siirtyy maalämpöön, päästösäästöillä voisi ajaa 17 kertaa maapallon ympäri

Maalämpö suurien kiinteistöjen energiavalintana yleistyy. Taloyhtiöt ovat siirtyneet sankoin joukoin maalämpöön viime vuosina ja myös monet suuret kiinteistöt ovat huomanneet maalämpöön siirtymisen taloudelliset ja ilmastoystävälliset edut.

Yhtenä viimeaikaisista esimerkeistä on Gate 8 Business Park, sisältäen kiinteistöt Piano ja Presto, Aviapoliksessa. Nämä toimitilat ovat siirtymässä Rototecin poraamaan maalämpöön ja maaviileään nykyisestä kaukolämpö- ja jäähdytysjärjestelmästä. Lämmitettävää ja viilennettävää pinta-alaa kohteessa on yhteensä n. 15.000brm2.

Gate 8 säästää ilmastoteollaan 95 tonnia CO2 päästöjä, joka vastaa autolla ajoa 17 kertaa maapallon ympäri. Rototec toteuttaa projektin yhteistyössä Tom Allen Seneran ja Konsulttitoimisto Enersyksen kanssa.

”Kiinteistön omistajana meille on tärkeää saavuttaa ilmastotavoitteet lämmityksen ja viilennyksen osalta. Haluamme myös tarjota asiakkaillamme mahdollisuutta vähentää hiilijalanjälkeä toimitilojen osalta. Tämä projekti on yksi esimerkki määrätietoisesta työstämme ilmaston hyväksi”, kertoo Kimmo Alaharju, kiinteistöjohtaja, eQ.

Rototec vastaa kohteen toimenpideluvasta, energiakentän suunnittelusta ja toteutuksesta. Kohteeseen porattiin ensin yksi energiakaivo, johon tehtiin TRT-testi (terminen vastetesti, jolla mitataan kallioperän termiset olosuhteet). Lopullinen energiakaivomäärä varmistettiin kiinteistökohtaisesti simulointiohjelmalla. Pianon energiakaivokenttä sisältää 21 kpl 335 metrin ja Preston 17kpl 320 metrin syvyisiä energiakaivoja, yhteensä 12 475 metriä.

”Olemme tyytyväisiä huomatessamme, että yhä useampi suurkiinteistö valitsee ilmastoystävällisen maalämmön. Vain toimimalla yhdessä voimme saavuttaa yhteiset ilmastotavoitteet”, sanoo Jan Herranen, maajohtaja, Rototec Oy.

Konsulttitoimisto Enersys Oy vastaa lämpöpumppulaitoksen kokonaissuunnittelusta ja yhteensovituksesta nykyiseen talotekniikkaan. Enersys toteuttaa myös käyttöönoton ja toimintakokeet sekä optimoi laitoksen käyttöä kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

Lisätietoja:
Joanna Viileinen, markkinointi-ja viestintäpäällikkö, Rototec Group, joanna.viileinen@rototec.fi tai 040 538 33 66. Ja kuvia: https://material.rotomap.fi

 

Rototec
Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen uudistaja. Geoenergia on maaperästä kerättävää uusiutuvaa energiaa, jonka avulla voidaan sekä lämmittää, että viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin energiajärjestelmän konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen. Vuonna 2007 perustettu Rototec toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli yli 51 miljoonaa euroa. www.rototecgroup.com

eQ-konserni
eQ-konserni on kotimainen varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. Konsernin emoyhtiön eQ Oyj:n osake on listattuna NASDAQ Helsingissä. Konserni tarjoaa asiakkailleen sijoitus- ja pääoma­rahastoihin liittyviä palveluita, yksilöllistä varainhoitoa, strukturoituja sijoitustuotteita, sijoitus­vakuutuksia sekä laajan valikoiman kansainvälisten yhteistyö­kumppaneiden sijoitusrahastoja. Lisäksi konserni tarjoaa yritys- ja kiinteistö­järjestelyihin sekä pääoma­järjestelyihin liittyviä palveluja. Lisätietoja https://www.eq.fi/

Konsulttitoimisto Enersys Oy
Konsulttitoimisto Enersys Oy on asiantuntija- ja suunnittelutoimisto, joka tarjoaa palveluita uusiutuviin energiamuotoihin koko elinkaaren ajalle. Palvelukokonaisuus räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Lisätietoja https://www.enersys.fi/

Share: