Suunnittelu

Rototec on kokenut suunnittelukumppani erityisesti haastavien ja monimutkaisten maalämpöön ja maaviileään liittyvien kokonaisuuksien toteuttamisessa.

Suunnittelemme haastavatkin kohteet vahvalla ammattitaidolla

Maalämpöhanke ei onnistu ilman tarkkoja ja monipuolisia suunnitelmia. Usein suunnittelu tehdään – ja paras mahdollinen ratkaisu laaditaan – yhdessä tarkasti valittujen yhteistyökumppaneidemme kanssa. 

Esimerkkejä tyypillisistä töistämme ovat

  • visuaaliset suunnitelmat ja kuvaukset tarjouspyyntöjen tueksi
  • energiakaivokenttien poraussuunnitelmat
  • vaakaputkijärjestelmien suunnittelu
  • geoenergiajärjestelmän asennussuunnitelma

Suunnitelmat toteutetaan 2D- tai 3D-muodossa asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Poraussuunnitelma ohjaa maalämpökaivojen porausta ja asennusta

Poraussuunnitelma ohjaa maalämpökaivojen porausta ja asennusta

TRT-testin ja EED-simulaation pohjalta kiinteistölle luodaan yksityiskohtainen kokonaissuunnitelma, joka sisältää poraussuunnitelman ja vaakaputkisuunnitelman. Poraussuunnitelma minimoi kustannukset ja varmistaa, että poraus tehdään tehokkaasti, turvallisesti ja toivotulla tavalla. Poraussuunnitelmassa näkyvät kaikki kohteen tiedot, kuten maalämpökaivojen mitat, suunta ja kaltevuus, keskinäinen etäisyys sekä keruuputkien, kokoomakaivojen ja runkoputkien sijainnit. Poraussuunnitelma toimii myös osana hankkeen dokumentaatiota. Vaakaputkisuunnitelman pohjalta rakennetaan vaakatasossa oleva putkijärjestelmä kaivoilta lämmönjakohuoneeseen.

Kysy lisää suunnittelupalveluistamme!

Konsultoinnin palvelut

Konsultointi ja koulutus

Saat Rototecilta apua ja koulutusta kaikkiin maalämpöhankkeen vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä.

Esiselvitys

Esiselvitys varmistaa maalämmön sopivuuden kiinteistön lämmitysratkaisuksi ja vähentää hankkeen taloudellisia ja operatiivisia riskejä.

Suunnittelu

Suunnittelemme haastavatkin maalämpökokonaisuudet yhdessä kumppaniverkostomme kanssa. 

Mittaukset

Rototecilta saat TRT eli termisen vastetestin, lämpökaivojen sijainnin todentamisen ja  muut suunnittelua tukevat mittaukset.

Mallinnukset

TRT:stä saatua  dataa käytetään EED-mallinnusohjelmassa, jolla arvioidaan maalämpökaivokentän riittävyys ja toimivuus.

Lue asiantuntija-artikkeleita

Blogimme tarjoaa inspiraatiota ja uutta tietoa maalämmöistä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Autamme ymmärtämään, miksi maalämpö ja maaviileä ovat tulevaisuuden valintoja, ja mitä me Rototecillä teemme kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Rototec-yhteistyökumppanina-esite

Lataa esite — Rototec yhteistyökumppanina

Sertifioidun kumppanin kanssa geoenergiaprojekti sujuu mallikkaasti suunnittelusta toteutukseen! Esitteessä kerromme tarkemmin siitä, miksi yhteistyö Rototecin kanssa seuraavassa geoenergiaprojektissanne kannattaa.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.