Miljoonatorni vaihtoi maalämpöön ja pudotti kustannuksia

As Oy Petsamontie 14, Tampere

9 kpl Energiakaivoja

As Oy Petsamonkatu 14 on jo usean vuoden ajan tehnyt erilaisia energiatehokkuuden parantamiseen tähtääviä toimia vaihtamalla ja tiivistämällä ikkunoita, säätämällä lämmitystä ja vähentänyt näin energiankulutustaan jo 20 %. Nyt tuli sitten ajankohtaiseksi vaihtaa koko lämmitysjärjestelmä kustannussyistä ja taloyhtiö päätyikin maalämpöön poistoilman talteenotolla.

Maalämpöä ja maaviileää yhdellä investoinnilla

"Selvitimme muutamia eri vaihtoehtoja lämmitysvaihtoehdoksi. Tärkeimpinä kriteereinä meillä olivat kustannustekijät ja tekninen toteutus. Maalämmön mukana saatava kustannustehokas viilennys nousi meillä myös erittäin tärkeäksi. Lämpötilat nousivat kesällä asunnoissa yli 30 asteeseen ja koska monet asukkaat ovat jo iäkkäitä, niin tämä oli jo terveyskysymyskin. Emme halunneet huoneistokohtaisia lämpöpumppuja taloon”, kertoo Heikki Laitinen, taloyhtiön puheenjohtaja.

Taloyhtiöön oli myös tulossa sähköremontti, ja yhtiökokouksessa päätettiin säästää aikaa ja vaivaa hoitamalla molemmat projektit samaan aikaan. ”Saimme samalla kerralla kaikki poraukset, välikoteloinnit ja läpiviennit, mikä tehostaa projektia huomattavasti”, Heikki Laitinen sanoo.

Kustannussäästöjä ja pienempi hiilijalanjälki

Taloyhtiö suosittelee käyttämään tunnettua ja hyvää konsulttia energiaremontin suunnitteluun ja kilpailutukseen, jotta paras yhteistyökumppani löytyy helposti. Tällä kertaa valinta osui Ekolämpöön ja Rototeciin.

”Projekti on sujunut erittäin hyvin tähän asti. Porauksissa meni vain kaksi viikkoa, vaikka yhdeksän kaivoa porattiin. Mietimme etukäteen miten paljon melua ja pölyä porauksesta tulee, mutta yllätyimme positiivisesti kun ei ollut mitään melu- tai pölyhaittoja”, Heikki Laitinen iloitsee.

”Tottakai halusimme säästöjä lämmityksestä, mutta ilmastonäkökulmat olivat myös suuressa roolissa. Emme olisi missään nimessä valinneet ratkaisua, joka lisäisi päästöjä. Energian kulutuksemme putoaa kuudestasadasta kahteensataan megawattituntiin vuodessa, siis kolmasosaan entisestä. Hiilidioksidipäästömme voivat pudota vielä enemmän riippuen millä sähkömme tuotetaan. Ilmasto kiittää. Myös lompakko kiittää. Saatavilla säästöillä maksamme sähköremonttia. Kaupan päälle saamme maaviileää, eli parempaa asumisen mukavuutta ja terveellisyyttä”, summaa tyytyväinen hallituksen puheenjohtaja.

Share:
Rototec-Maalampoopas-taloyhtioille_featured-img

Lataa maalämpöopas taloyhtiöille

Avaamme oppaassa maalämpöprojektin vaiheet.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.