Vastuullisuus

Maalämpö on pitkällä aikajänteellä kestävin ja ympäristöystävällisin energialähde.
Maalämmön tekee erityisen innovatiiviseksi se, että samalla järjestelmällä pystytään tuottamaan kiinteistöön sekä lämpöä että viilennystä. 

Mikko Ojanne, Rototecin perustaja.

Liiketoimintamme ytimessä on kestävä kehitys ja vastuullisuus

Vastuullisuus on Rototecin liiketoiminnan ytimessä. Suunnittelemme ja toteutamme päivittäin ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaidemme kiinteistöjen kustannus- ja energiatehokkuutta. Samalla ratkaisumme auttavat asiakkaitamme vähentämään omia CO2-päästöjään ja saavuttamaan ilmastotavoitteet. Positiivinen hiilikädenjälkemme on siten huomattava.

Lue blogistamme: Miten maalämmön avulla voidaan saavuttaa ilmastotavoitteet nopeasti ja kannattavasti?

Vuonna 2021 Rototec siirtyi Formica Capitalin omistukseen. Yhtiö sijoittaa ainoastaan yrityksiin, joiden tuotteet tai palvelut ovat vastuullisia ja edistävät globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamista. Maalämpö on ympäristöystävällinen, vakaa ja edullinen tulevaisuuden energialähde, joka mahdollistaa kiinteistöjen omistajille entistä korkeamman energiaomavaraisuuden nyt ja erityisesti tulevaisuudessa. Edistämällä maalämmön käyttöä edistämme Suomen ja EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Rototec kehittää vastuullisuusraportointiaan

Me Rototecissa työskentelemme jatkuvasti oman vastuullisuutemme kehittämiseksi. Laadimme parhaillaan Formica Capitalin kanssa vastuullisuus- ja vaikutusviitekehystä. Osana tätä luomme vastuullisuustyöllemme yhteiset toimintamallit, tavoitteet ja mittarit niiden seurantaan.

DNV

Rototecille on ensimmäisenä geoenergia-alan yrityksenä myönnetty Pohjoismaiden laajuiset laatu-, ympäristö- ja työturvallisuussertifioinnit. ISO 14001-sertifiointi osoittaa sitoutumisemme ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen. ISO 9001 on tae palveluidemme ja liiketoimintamme laadusta. ISO 45001 puolestaan kertoo, että työskentelemme turvallisen työpaikan luomiseksi. 

Sertifikaatit vahvistavat myös viestiämme: Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja tarjota laadukkaita palveluita – asiakkaidemme, työntekijöidemme ja yhteisen ympäristön ehdoilla.

Rototec - Vastuullisuus

Miten vastuullisuus näkyy arjen työssä?

Kiinnitämme huomiota vastuullisiin valintoihin kaikilla liiketoimintamme osa-alueilla. Esimerkiksi niin, että 

  • varmistamme, että työntekijät käyttävät aina tarvittavia suojavarusteita ja noudattavat turvaetäisyyksiä.

  • laadimme aina toimintasuunnitelmat mahdollisia poikkeamia tai onnettomuuksia varten.

  • kemikaalien valinnassa avainasemassa on vähäisimmän haitan periaate, jota noudatamme käyttämällä mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja työntekijöidemme terveyden kannalta mahdollisimman turvallisia kemikaaleja.

  • puhdistamme porauksessa tarvittavan sekä pintaan nousseen veden huolellisesti. Tarvittaessa käytämme vedenpuhdistukseen kehittämäämme ja patentoimaamme RotoCont-menetelmää.

Olemme energiavallankumouksen rohkea suunnannäyttäjä

Rototec on maalämpöratkaisujen innovatiivinen edelläkävijä. Haluamme olla energiavallankumouksen etujoukoissa rakentamassa parempaa huomista tuleville sukupolville. Uskomme, että uusiutuvan energian ratkaisuilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen pahimpien skenaarioiden estämisessä.

Lue: Rototecin, Raksystemsin ja Enersyksen kehittämä Geolo-ratkaisu voitti Euroopan HPA-palkinnon

Täällä Pohjoismaissa meillä on jalkojemme alla kaikki tarvittava niin lämmitykseen kuin jäähdytykseenkin – eikä se lopu kesken. Suosittelemme kaikkia toimijoita, kiinteistönomistajia ja rakennusyhtiöitä valitsemaan tulevaisuuden energiamuodon – riippumattoman, kustannustehokkaan ja päästöttömän maalämmön.

Lue lisää maalämmön ja maaviileän hyödyistä.

Ilmoituskanava

Käytösämme on EU:n Whistleblower-direktiiviin perustuva väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanava, joka tarjoaa työntekijöillemme, asiakkaillemme ja muille yhteistyökumppaneillemme luottamuksellisen väylän tuoda esiin epäilyksen mahdollisesta ilmoittajansuojelulaissa tarkoitetuista väärinkäytöksistä.

Ilmoituskanavamme on ulkoisen palveluntuottajan toteuttama. Ilmoituksen voi jättää omalla nimellä tai anonyymisti. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoituksen jättäjän nimeä ei julkaista, eikä ilmoittajalle koidu seuraamuksia ilmoituksen tekemisestä.

Ilmoituskanava on tarkoitettu vain väärinkäyttötapauksiin puuttumista varten. Asiakaspalautteet ja reklamaatiot tulee osoittaa asianmukaisille vastuuhenkilöille tai osoitteeseen info@rototec.fi  

Rototec-Maalampo-esite

Lataa maalämpö-esite

Maalämpö on tehokas lämmitystapa, joka tarjoaa suuria säästöjä ja on lisäksi ympäristöystävällinen valinta.