Esiselvitys

Esiselvityksellä varmistetaan maalämmön ja maaviileän sopivuus kohteen energiaratkaisuksi. Sopivuuden lisäksi kartoitamme kiinteistön erityistarpeet sekä teemme laskelmat ja kustannusarvion.

Esiselvitys pienentää hankkeen riskejä

Investointi kattavaan esiselvitykseen kannattaa aina. Esiselvityksellä varmistetaan, että maalämpö sopii kyseisen kiinteistön lämmitysratkaisuksi. Samalla se vähentää hankkeen taloudellisia ja operatiivisia riskejä, voi säästää merkittäviä summia ja auttaa laskemaan hankkeelle tarkan tuoton.

Lue, miten helsinkiläiset taloyhtiöt vaihtoivat yhdessä maalämpöön ja säästävät tulevaisuudessa jopa viisi miljoonaa euroa lämmityskuluissa. Esiselvitys siivitti projektin onnistumista.

Esiselvityksessä määritellään kiinteistön energiatarve, alustava lämpöpumppujen tehomitoitus ja energiakentän mitoitus. Lisäksi esiselvitykseen sisällytetään mm. arvio ilmastovaikutuksista, investointiarvio ja tuottolaskelma sekä vaikutukset vastikkeeseen, kiinteistön arvoon ja vuokratuottoon. Esiselvityksen pohjalta projektin seuraavat vaiheet ja suunnitelmat on helpompi toteuttaa.

Esiselvitys voidaan toteuttaa myös laajennettuna, jolloin siihen sisältyy mm. terminen vastetesti (TRT). Testiporaus ja siitä saatava data auttaa suunnittelemaan optimaalisen poraussyvyyden, kaivojen määrän sekä tekemään mahdollisimman tarkan kustannusarvion. 

_D3X1218-Edit-web

Millaisille kiinteistöille esiselvitys sopii?

Esiselvitys voidaan tehdä 

  • rakenteilla tai suunnitteilla oleville kiinteistöille 
  • vanhoille kiinteistöille 
  • suurille kiinteistöille 
  • kiinteistökokonaisuuksille (kiinteistöportfoliot)

Keskittäminen Rototecille kannattaa. Konsulttimme tekevät läheistä yhteistyötä porauksesta vastaavien projektipäälliköiden kanssa, joten projekti etenee sujuvasti suunnittelusta toteutukseen. 

Täytä tiedot saadaksesi hinta-arvion

Esiselvityksen arvioitu hinta:

 

Haluatko sitovan tarjouksen?

Huomaa, että jokainen kohde on erilainen ja voi vaatia esimerkiksi kohdekäynnin tai lisätöitä.

Konsultoinnin palvelut

Konsultointi ja koulutus

Saat Rototecilta apua ja koulutusta kaikkiin maalämpöhankkeen vaiheisiin liittyvissä kysymyksissä.

Esiselvitys

Esiselvitys varmistaa maalämmön sopivuuden kiinteistön lämmitysratkaisuksi ja vähentää hankkeen taloudellisia ja operatiivisia riskejä.

Suunnittelu

Suunnittelemme haastavatkin maalämpökokonaisuudet yhdessä kumppaniverkostomme kanssa. 

Mittaukset

Rototecilta saat TRT eli termisen vastetestin, lämpökaivojen sijainnin todentamisen ja  muut suunnittelua tukevat mittaukset.

Mallinnukset

TRT:stä saatua  dataa käytetään EED-mallinnusohjelmassa, jolla arvioidaan maalämpökaivokentän riittävyys ja toimivuus.

Lue asiantuntija-artikkeleita

Blogimme tarjoaa inspiraatiota ja uutta tietoa maalämmöistä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Autamme ymmärtämään, miksi maalämpö ja maaviileä ovat tulevaisuuden valintoja, ja mitä me Rototecillä teemme kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Rototec-yhteistyökumppanina-esite

Lataa esite — Rototec yhteistyökumppanina

Sertifioidun kumppanin kanssa geoenergiaprojekti sujuu mallikkaasti suunnittelusta toteutukseen! Esitteessä kerromme tarkemmin siitä, miksi yhteistyö Rototecin kanssa seuraavassa geoenergiaprojektissanne kannattaa.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.