Huoli ilmastonmuutoksesta lisää Rototecin kasvua – jo 10 miljoonaa porattua metriä Pohjoismaissa

Kasvava huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöystävällisen geoenergian kysynnän lisääntyminen siivittävät Rototecin kasvua. Kustannustehokkaan ja fossiilittoman geoenergian käyttöönotto on koko ajan kasvussa Pohjoismaissa, jossa kallioinen maaperä on otollinen sen hyödyntämiseen. Geoenergia on uusiutuvaa maahan varastoitunutta auringon energiaa, jota voidaan käyttää kiinteistöjen lämmittämiseen ja viilentämiseen.

Elokuun alussa tulikin yrityksen 12-vuotisen taipaleen aikana kymmenen miljoonaa porattua metriä täyteen. Tämä vastaa 216 584:ä tonnia säästettyjä hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Vertailun vuoksi, samalla hiilidioksidin päästömäärällä lentää 188 826 kertaa Helsingistä Bangkokiin tai ajaa 38 676 kertaa maapallon ympäri. Rototecin poraaman geoenergian ansiosta säästyy öljytynnyreitä 524 926 kappaletta vuodessa eli 1 438 tynnyriä päivässä tai 60 tunnissa.

Maalämpöä ja sen mukana saatavaa viilennystä on otettu käyttöön omakotitalojen lisäksi myös sairaaloissa, kouluissa, päiväkodeissa, ostoskeskuksissa, kylpylähotelleissa ja muissa isoissa kiinteistöissä, teollisuudessakin. Sitran äskettäisen tutkimuksen mukaan yksittäisen kuluttajan hiilijalanjäljestä 40% tulee asumisesta ja suurin osa siitä koostuu asunnon lämmityksestä ja viilennyksestä. Tutkimuksessa myös mainitaan maalämpö ympäristöystävällisimpänä lämmitysvaihtoehtona. Geoenergia lisää myös kiinteistön arvoa ja on kannattava sijoitus, niin taloudellisesti, kuin maapallon tulevaisuuteenkin.

”Olemme iloksemme huomanneet ilmastotietoisuuden lisääntymisen ja jatkuvan kysynnän kasvun Pohjoismaissa. Norjassa on tulossa voimaan öljykielto lämmityksessä vuonna 2020, joka on suuresti kasvattanut kysyntää ja voitimme juuri ison projektin Stavangerin uuteen sairaalaan. Ruotsissa ilmastonmuutos on jatkuvasti keskustelunaiheena ja ympäristöystävällisen geoenergian kysyntä on kasvanut hienosti sielläkin. Suomessa kasvu on myös vahvaa, etenkin suurissa kiinteistöissä, joista voidaan mainita esim. Sokos Hotel Koli ja kauppakeskus Skanssi”, kertoo Alexej von Bagh, toimitusjohtaja, Rototec Group.

”Kymmenen miljoonaa porattua metriä on saavutus, josta en uskaltanut edes uneksia, kun perustin yrityksen vuonna 2007. On ollut hienoa olla mukana seuraamassa yrityksen kasvua ja kehitystä ja mikä parasta, tehdä samalla hyvää myös ilmaston puolesta”, sanoo Mikko Ojanne, varatoimitusjohtaja, Rototec Group.

Lisätietoja:
Joanna Viileinen, markkinointi-ja viestintäpäällikkö, Rototec Group, joanna.viileinen@rototec.fi tai puh. 040 538 33 66
Ja kuvia: https://material.rotomap.fi

Rototec
Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen uudistaja. Geoenergia on maaperästä kerättävää uusiutuvaa energiaa, jonka avulla voidaan sekä lämmittää, että viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin energiajärjestelmän konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen. Vuonna 2007 perustettu Rototec toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 50 miljoonaa euroa. Lisätietoja geoenergiasta ja Rototecista www.rototecgroup.com

Share:

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.