Rototec lanseeraa uuden vedenpuhdistusjärjestelmän maalämmön poraukseen; esittelyssä RotoCont ja RotoCont+

Euroopan suurin geoenergia-alan yritys Rototec tekee jatkuvasti ympäristön hyvinvoinnin eteen töitä ja maalämmön porauksessa kaikilla työprosessin osilla on merkitystä. Sääntöjen mukainen ja turvallinen vedenkäsittely on tärkeä osa yhteisestä ympäristöstämme huolehtimista.

Rototec lanseeraa nyt maalämpöalalle uuden vedenpuhdistusjärjestelmän sisältäen kaksi uutta konttituotetta; RotoCont ja RotoCont+ (patentti vireillä). Näiden kahden eri kokoisen vedenpuhdistuskontin avulla voidaan suorittaa maalämmön porauksen aikana vaativaakin vedenpuhdistusta kohteen koosta riippuen. RotoCont ja RotoCont+ vedenpuhdistuskontit ovat erittäin helppokäyttöisiä ja voivat puhdistaa suuriakin porauksessa syntyviä vesimääriä tehokkaasti.

”RotoCont ja RotoCont+ perustuvat kehittämäämme suojattuun väliseinälliseen vedenpuhdistusteknologiaan, joka on kehitetty suodattamaan vesi tarkasti pienistäkin partikkeleista”, kuvailee Hannu Puolitaival, kalustopäällikkö, Rototec.

Maalämpökaivoa poratessaan poraaja tarvitsee kiinteistöstä paineistettua vettä porauksen aikana syntyvän pölyn sitomiseksi. Usein porauksen aikana myös kallioperästä tulee puhdasta, mutta värjäytynyttä vettä, johon on sekoittunut kallion väristä hienoa kiviainesta. Ennen veden imeyttämistä tontille, se käsitellään umpinaisessa kontissa, joka erottaa vedestä suurimman osan kivimateriaalista. Nyt tämän umpinaisen kontin lisäksi on mahdollista käsitellä vesi vielä toiseen kertaan RotoCont tai RotoCont+ konttien avulla tilanteissa, joissa tarvitaan vaativaa vedenkäsittelyä ja halutaan erottaa pienetkin partikkelit ja sameus pois.

”Ympäristön ja ilmaston suojelu on meille erittäin tärkeää ja teemme kaikkemme näiden eteen työmme avulla. Hiilineutraali maalämpö itsessään vähentää jo ilmastopäästöjä, mutta huomioimme myös työssämme muunkin ympäristön esimerkiksi tarkan vedenkäsittelyn avulla. Olemme aina tarjonneet kaikkien säädösten mukaista turvallista vedenkäsittelyä, mutta nyt voimme tarjota vielä mahdollisuuden erittäin vaativaan vedenkäsittelyyn”, kertoo Alexej von Bagh, toimitusjohtaja, Rototec.

Lisätietoja RotoCont ja RotoCont+ konttituotteista sisältäen niiden mitat

 

Lisätietoja:

Joanna Viileinen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Rototec, joanna.viileinen@rototec.fi tai puh. +358 40 538 33 66. Kuvat: https://material.rotomap.fi

 

Rototec
Suomalainen Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen edelläkävijä. Geoenergia on maasta saatavaa uusiutuvaa energiaa. Geoenergialla voi lämmittää ja viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon. Rototec-konserni perustettiin vuonna 2007, ja se toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 51 miljoonaa euroa. www.rototecgroup.com

 

 

Share:

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.