Maalämmöllä yli 1000 euron säästöt joka kuukausi

Vanajanlinna ja Linna Golf, Hämeenlinna

60 kpl Energiakaivoja

Tunnelmallinen Hotelli Vanajanlinna ja sen yhteydessä toimiva Linna Golf muodostavat Hämeenlinnaan ainutlaatuisen vierailukohteen. Vanajanlinnan ja Linna Golfin kiinteistöt lämmitetään ja viilennetään maalämmöllä.

– Vanajalinna on kokonaisuudessaan tapahtumatalo, jossa järjestetään elämyksiä ja kokemuksia. Meillä järjestetään paljon kokouksia ja juhlia, ja etenkin kesäaikaan olemme tietysti matkailukohde myös yksilöille, kertoo Vanajanlinna Groupin toimitusjohtaja Marko Majamäki.

Vuonna 2018 Vanajanlinnaan asennettiin maalämpöjärjestelmä. Kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta huolehti geoenergian asiantuntija Rototec.

– Rototec teki meille suunnitelman maalämpöön siirtymisestä, sekä siihen liittyvät käytännön työt. Tontille on porattu yhteensä 60 reikää, joista 30 tähän Vanajanlinnan puolelle, Majamäki avaa toteutusta.

Maalämpö toi merkittäviä säästöjä

Vanajanlinnassa sekä lämmitetään että kesäkaudella viilennetään maalämmöllä muun muassa asunnot, huoneistot sekä ravintolatilat. Kun neliöitä on paljon, saavutetaan maalämmöllä myös merkittävät säästöt.

– Säästämme liki tuhat euroa kuukaudessa pelkästään näiden meidän Linna Golfin kiinteistöjen osalta, ja tässä säästössä on mukana myös investointikuoletus, kertoo Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Majamäki arvioi investoinnin olevan kuoletettu n. 10-15 vuodessa.

– Sen jälkeenhän tämä on todella kustannustehokasta, kun perusinvestointi on kuoletettu. Säästöjä tulee nytkin jo reilu tuhat euroa kuukaudessa, Majamäki toteaa.

Maalämpö on helppoa ja ympäristöystävällistä

Maalämmön hankintaa helpotti sujuva järjestely, jossa Rototecin vastuulla oli kokonaisuuden suunnittelu ja toteutus, ja rahoituksen investoinnin hoiti Adven. Vanajanlinna Group sekä Linna Golf kuolettavat investointia hiljalleen pois.

– Tällaisella järjestelyllä tähän on helppo ryhtyä. Emme tarvinneet yhtäkkiä reilua miljoonaa omaa rahaa, vaan rahoitus järjestyi ilman, että meidän kustannusrakenne tuli sille liian raskaaksi, pohtii Majamäki.

Maalämpöön siirtyminen oli myös ympäristöteko. Hiilidioksidipäästöt ovat hankinnan myötä pudonneet noin 90 %.

– Maalämpö on ollu tällä alueella nyt puolitoista vuotta käytössä ja kokemukset on ollu varsin positiivisia sekä talouden että ympäristön kannalta. Ehdottomasti oon sitä mieltä, että maalämpö on ollut meille oikea ratkaisu, Honkalehto kiittelee.

Share:
Rototec-Vihreaa-sijoittamista-ja-energiaomavaraisuutta-ekologisella-maalammolla_featured-img

Lataa kiinteistösijoittajan opas

Maalämmön suosio on ollut kovassa nosteessa viime vuosina sekä taloyhtiöiden että isojen kiinteistöjen lämmitys- ja viilennysmuotona. Monet suuret kiinteistösijoittajat ovat huomanneet maalämpöön siirtymisen edut ilmastolle sekä sijoitussalkulle ja kuinka paljon tuottoa sijoituksesta voikaan saada säästämällä kiinteistöjen energiakuluissa. Lue lisää oppaasta, kuinka paljon tuottoa voit saada kiinteistösijoituksestasi vaihtamalla maalämpöön.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.