Viinikkalan GCT-logistiikkakeskukselle 20 % kustannussäästöt

Viinikkalan GCT-logistiikkakeskus, Vantaa

42 kpl Energiakaivoja
320-350 m Syvyys
22 000 m2 Tilavuus

Viinikkalan GCT-logistiikkakeskus vähentää lämmityskustannuksia yli 20 % ja hiilijalanjälkeä 60 %

Vantaalla sijaitseva, vuonna 2012 valmistunut logistiikkakeskus sisältää 22 000 neliötä vuokrattavia tiloja. Energiapalveluyhtiö LeaseGreen toteutti yhteistyössä Rototecin kanssa energiaremontin keskukseen vuonna 2018, jolloin se siirtyi pois kaukolämmöstä. Kokonaisvaltainen uudistus, johon kuuluu geoenergian lisäksi myös aurinkokeräimiä, vähentää kiinteistön lämmityskustannuksia yli 20 % ja hiilijalanjälkeä noin 60 %. Lisäksi käytössä on vähän energiaa kuluttava LED-valaistus. Elinkaarisäästöjä odotetaan tulevan jopa 4-5 miljoonaa euroa.

Testikaivo ja simulointi suunnittelun apuna

"Kokonaisuus oli laaja, vastaavia projekteja ei vuodessa toteuteta monia. Projekti lähti alan kannalta liikkeelle oppikirjan mukaisesti siten, että ensin teimme ensin testikaivon ja sen pohjalta geoenergian simuloinnin sekä perusteellisen suunnittelun. Kokemuksemme mukaan geoenergiajärjestelmä saadaan optimaaliseksi vain kunnollisen pohjatyön ja suunnittelun kautta. Liian monessa kohteessa mennään pelkkien arvioiden perusteella. Oman haasteensa asetti se, että puolet tontista on Päijännetunnelin varoaluetta. Mutta 60 prosenttia alueesta oli mahdollista käyttää. Vedenpintaa tarkasteltiin huolellisesti ja historiallisia vedenpintatietoja haettiin kaupungilta", selvittää Rototecin projektijohtaja Juuso Piironen.


LeaseGreen: ”Kokonaisuutena hyvä suoritus Rototeciltä”

Kokonaisuus käsittää kolme lämmönjakokeskusta ja kolme Rototecin suunnittelemaa energiakenttää, joihin on tehty TRT-testit ja energiamäärien simulointi. Ensimmäinen kenttä sisältää 22 kappaletta 340 metriä syviä kaivoja, joissa on 45 mm turbokollektorit. Toinen osa Tahkotie 1:n F-talossa sisältää yhdeksän 320 metriä syvistä kaivoa ja kolmas, E-talon osa, 11 kappaletta 350 metriä syviä kaivoja. Pumppujen teho on 600 W.

”Logistiikkakeskus on vaativa kohde, sekä suunnittelulle, että toteutukselle, koska kiinteistön alueella liikkuu paljon raskasta liikennettä. Siksi tämäkään projekti ei ollut helpoimmasta päästä, mutta työt sujuivat hyvin ja aikataulusta pidettiin kiinni. Kokonaisuutena hyvä suoritus Rototeciltä”, kertoo Jussi Toivonen, projektityön johtaja, LeaseGreen Suomi.

Share:
Rototec_Kallioperan-geoenergiapotentiaalin-tutkimus-isoille-kiinteistoille_featured-img

Kallioperän geoenergiapotentiaalin tutkimus isoille kiinteistöille

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.