Aurinkoenergiaa ja maalämpöä: Järvisydän on Suomen ekologisin kylpylä

Hotel & Spa Resort Järvisydämen Järvikylpylä

23 kpl Energiakavoja
300-310 m Syvyys

Hotel & Spa Resort Järvisydämen Järvikylpylä

Hotel & Spa Resort Järvisydämen Järvikylpylä on Suomen ekologisin kylpylä, jossa käytetään aurinkoenergiaa ja maalämpöä. Järvisydän on myös yksi Suomen kuuluisimpia kylpyläkohteita sen hienon ja erikoisen toteutuksen takia. Kylpylä onkin louhitty osittain kallion sisään, joka tekee siitä ihanteellisen maalämmön hyödyntämiseen.

Aurinkoenergiaa ja maalämpöä

Hotel & Spa Resort Järvisydämen Järvikylpylä käyttää aurinkoenergiaa pääasiallisena energianlähteenä kuutena kuukautena vuodessa, noin huhtikuusta syyskuuhun. Lämmöntuotannossa hyödynnetään hiilineutraalia maalämpöä. Rototec porasi kylpylälle vuonna 2019 yhteensä kuusi kilometriä maalämpökaivoja eli 17 kpl 310 metrin syvyisiä. Hotelli siirtyi maalämpöön jo vuonna 2016, jolloin Rototec porasi sinne 6kpl 300-metrisiä kaivoja.

”Rototec toteutti tämän erittäin vaativan projektin porauksen vankalla ammattitaidolla ja lopputulos on erinomainen. Maalämpöjärjestelmä sopii hienosti kylpylään ja se on maisemoitu hyvin”, sanoo Jari Kuutti, kiinteistöpäällikkö.

Talvella lämpöä saadaan syvältä kalliosta ja kesällä järviveden lämmetessä lämpöä varastoidaan lämpimästä järvivedestä takaisin kallioon, joka toimii kuin akku. Kylpylässä olevien tulisijojen tuottamaa lämpöä varastoidaan myös ja tätä lämpöä hyödynnetään suihkuveden lämmityksessä.

”Luonnon keskellä luontevasti osana luontoa”

”Kylpylämme ekologisuus ja luonnonmukaisuus ovat tärkeitä markkinointivalttejamme ja asiakkaitamme kiinnostaa kuinka vastuullisuus näkyy toiminnassamme. Yksi tärkeä osa vastuullisuuttamme on juuri lämmityksen ja viilennyksen ympäristöystävällisyys ja maalämpöjärjestelmä on siinä tärkeässä roolissa. Olemme luonnon keskellä luontevasti osana luontoa”, kertoo Henna Korelin, Järvisydämen kylpylävastaava.

"Yksi tärkeä osa ekologisuuttamme on myös veden lämpötilan pitäminen maltillisena. Kaikissa sisäaltaissamme virtaa 31 asteinen vesi, joka on jo miellyttävän lämmintä”, Henna Korelin jatkaa.

Share:
Rototec-Vihreaa-sijoittamista-ja-energiaomavaraisuutta-ekologisella-maalammolla_featured-img

Lataa kiinteistösijoittajan opas

Maalämmön suosio on ollut kovassa nosteessa viime vuosina sekä taloyhtiöiden että isojen kiinteistöjen lämmitys- ja viilennysmuotona. Monet suuret kiinteistösijoittajat ovat huomanneet maalämpöön siirtymisen edut ilmastolle sekä sijoitussalkulle ja kuinka paljon tuottoa sijoituksesta voikaan saada säästämällä kiinteistöjen energiakuluissa. Lue lisää oppaasta, kuinka paljon tuottoa voit saada kiinteistösijoituksestasi vaihtamalla maalämpöön.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.