Suomen suurin maalämpöä käyttävä asuinkorttelikokonaisuus

Harppuunakortteli, Turku

80 kpl Energiakaivoja
340 m Syvyys
500 Asuntoja

Valmistuessaan Turun Harppuunakortteli on Suomen suurin maalämmöllä lämmitettävä asuinkorttelikokonaisuus

Harppuunakortteli pitää sisällään kaksitoista kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 500 asuntoa noin tuhannelle asukkaalle, yhteisöä palvelevan Korttelitalon ja Harppuunaparkin. Ensimmäiset asunnot ovat jo valmistuneet, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat uusiin asuntoihinsa huhtikuussa 2019.

Harppuunakorttelista tulee lähes energiaomavarainen. Lämmitettävää pinta-alaa on kokonaisuudessaan 40 640 m2. Korttelin vuotuiseksi energian kokonaiskulutukseksi on laskettu 2600 megawattituntia, josta ilmaisenergian osuus on 1945 mwh ja ostoenergian määrä 664 mwh.

"Teemme Harppuunakortteliin kaikkiaan 80 kappaletta 340 metriä syviä energiakaivoja. Lisäksi toteutimme kohteeseen TRT-testauksen ja EED-simuloinnin", kertoo Rototecin projektijohtaja Juuso Piironen.

Vesikiertoinen lattialämmitys, lisäksi aurinkopaneelit

Pattereiden sijaan rakennukset lämpenevät vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lämmityksen lisäksi geoenergiajärjestelmästä otetaan kiinteistöihin myös viilennystä. Geoenergian lisäksi kiinteistöihin tuotetaan energiaa myös 800:lla aurinkopaneelilla.

"Harppuunakorttelin rakennuttajana haluamme olla kestävän kehityksen edelläkävijä. Uniikin korttelin geoenergiaratkaisu, rakentamismalli ja maapohjan kierrätetty vaahtolasimurske ovat tästä muun muassa hyviä esimerkkejä. Rakennamme asukkaille tulevaisuuden koteja ekologisin arvoin ja taloudellisin näkökulmin", kertoo projektipäällikkö Matti Jokinen Merimieseläkekassasta.

Lisätietoja Turun Harppuunakorttelin asuinalueesta osoitteesta www.harppuunakortteli.fi/


Share:
Rototec-Maalampoopas-taloyhtioille_featured-img

Lataa maalämpöopas taloyhtiöille

Avaamme oppaassa maalämpöprojektin vaiheet.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.