Kauppakeskus Skanssi lämpenee ja viilenee geoenergialla

Skanssi, Turku

112 kpl Energiakaivoja
350 m Syvyys
95 000 m2 Tiloja

Maalämpöön siirtyminen teki kauppakeskus Skanssista lähes energiaomavaraisen

Turussa sijaitseva kauppakeskus Skanssi on 95 000 neliömetriä ja yli 90 yritystä käsittävä kokonaisuus. Vuonna 2009 avatun liikekiinteistön geoenergiakaivojen poraukset aloitettiin elokuussa 2018. Projektin kesto oli puolisen vuotta. Geoenergiaprojekti on toteutettu Advenin palvelumallilla, jossa Rototec on toiminut alihankkijana ja asiantuntijana.

Aiemmin kauppakeskus lämpeni ja viileni kaukolämpöverkon kautta. Nyt se on varalla, tarvittaessa käytettävissä. Maalämmön ja -viilennyksen lisäksi Skanssiin tuotetaan uusiutuvaa energiaa aurinkopaneeleilla. Skanssi oli Euroopan ensimmäinen kauppakeskus joka sai sekä rakennuksen aikaisen, että korkeimman Platinum-tason LEED-sertifikaatin vuonna 2017. 

Hyvällä valmistelulla ja kumppanilla ratkaiseva merkitys

”Geoenergian käyttöönottoa selvitettiin ja tutkittiin yli kolme vuotta ennen projektin aloittamista. Hyvällä valmistelulla ja yhteistyökumppanin löytymisellä oli ratkaiseva merkitys projektin läpivientiin. Uuteen energiamuotoon siirtyminen sujui hyvin ja kauppakeskuksen toiminta jatkui häiriöttä koko projektin ajan. Jatkamme vuosien ajan tehtyä työtä kestävien, vihreiden arvojen edistämiseksi. Myös asiakkaamme arvostavat vastuullisuutta”, kertoo kauppakeskus Skanssin kauppakeskusjohtaja Maarit Hurme.

”Skanssi on Rototecille merkittävä kohde. Olemme tehneet siellä kaksi TRT-testiä ja porausurakan, joka sisältää 112 kappaletta 350 metrin syvyisiä energiakaivoja. Lisäksi projekti on sisältänyt konsultointia”, Juuso Piironen, Rototecin projektijohtaja sanoo.

Share:
Rototec-Vihreaa-sijoittamista-ja-energiaomavaraisuutta-ekologisella-maalammolla_featured-img

Lataa kiinteistösijoittajan opas

Maalämmön suosio on ollut kovassa nosteessa viime vuosina sekä taloyhtiöiden että isojen kiinteistöjen lämmitys- ja viilennysmuotona. Monet suuret kiinteistösijoittajat ovat huomanneet maalämpöön siirtymisen edut ilmastolle sekä sijoitussalkulle ja kuinka paljon tuottoa sijoituksesta voikaan saada säästämällä kiinteistöjen energiakuluissa. Lue lisää oppaasta, kuinka paljon tuottoa voit saada kiinteistösijoituksestasi vaihtamalla maalämpöön.

Haluatko keskustella asiantuntijan kanssa?

Jätä meille viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistamme tai sinulla on kysymyksiä geoenergiaan liittyen. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.
Myymme suoraan ainoastaan yritysasiakkaille.